1. Dette nettstedet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av cookies Lær Mer.

Prosjekt - 10 blogger

En tråd i 'Prosjekt Under Utvikling' startet av Investorman, 1 Sep 2012.

 1. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Ja, men da må man ha mye å skrive om innen forskjellige interessefelt?
  Har du et minimum antall innlegg alle bloggene dine skal ha for å oppnå nok besøk hver dag?
 2. Avlogget

  Investorman Blogger

  Jeg har ikke satt noen nedre grense. jeg har vel litt den holdningen at alle monner drar. Selv om du har flere blogger så trenger du ikke skrive flere artikler totalt. Du kan fordele dem på flere blogger. Det kan være letter å skrive 50 artikler om et tema og 50 artikler om et annet tema enn å skrive 100 artikler om bare et tema. Ved å ha flere blogger kan du også bruke noen av bloggene til å drive trafikk til de andre. For de som driver flere blogger er det den totale mengde med artikler og trafikk som er viktig. Skal en blogg alene gi noe meningsfullt av inntekter bør den vel ha noen hundre poster eller mer. Skal man sette seg et mål for antall poster kan man sette det til 100 og så gå videre derifra. Foreløpig konsentrerer jeg meg om to blogger Sparesiden og Emigrasjon. Jeg blir ofte overrasket over at de andre bloggene som har mindre innhold og oppdateres sjeldnere faktisk genererer inntekter. Den senere tiden er det en av de mindre bloggene mine som har generert mesteparten av reklameinntektene.
 3. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Jeg trodde du oppdaterte 10 blogger hver dag og ikke bare to stk. Eller har jeg misforstått deg nå?
 4. Avlogget

  Investorman Blogger

  Jeg vet ikke om du har lest hele denne tråden. Den er lang og prosjektet har pågått over lang tid og noen endringer har det blidt. Jeg hadde opprinnelig en tanke om å ha ti blogger og oppdatere en gang i uken ved å skrive minst ett innlegg hver dag. Ved å skrive et innlegg eller to om dagen ville jeg kunne oppdatere hver blogg en gang i uken. Jeg har kommet til at det å skrive mye om så mange forskjellige temaer blir vanskelig. Derfor fokuserer jeg på Sparesiden og Emigrasjon til å generere inntekter. Krimboka drives litt mer på hobbybasis der jeg legger ut en omtale når jeg har lest en bok. De andre bloggene eksisterer primært for å gi innlinker til hovedbloggene og noe supplerende inntekter. Jeg må innrømme at jeg ble litt påvirket av en artikkel på Gladbladet hvor det ble argumentert sterkt for å fokusere på en blogg. Hovedargumentet var at det ville gi bloggen mer autoritet og bidra til å etablere bloggen som et varemerke. Siden jeg har interesser på flere felt som ikke nødvendigvis passer sammen er det naturlig å ha flere blogger. Hovedprosjektet mitt er å ha flere blogger som sammen med investeringer kan bli en leve vei. I forhold til mengde innhold og hyppighet på oppdateringer er jeg ikke kommet langt nok. Jeg har en vei å gå der.
 5. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Jeg har ikke lest hele denne tråden, men skumleste raskt gjennom. Skriver du et innlegg annenhver dag i begge de to hovedbloggene dine?
 6. Avlogget

  Investorman Blogger

  Så ofte har det nok ikke blitt. Det har hvert varierende hvor hyppig jeg oppdaterer. Totalt på de to bloggene ligger det vel på et snitt på 1 til ti nye poster hver uke.. I tillegg kommer noen statiske sider på Sparesiden. Det har også vært arbeidet med andre ting som menyer, nye annonsører, flere linker og forbedringer av artikler.
 7. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Skal mye til for å kunne leve av blogging. Mange som leser bloggen fast, i tillegg til god synlighet i søkemotorene.

  Det er opp og ned med meg, i perioder kommer innlegg annenhver dag, ellers kommer innlegg litt sjeldnere enn det. Ellers varierer lengden på innleggene mine. Noen er ganske lange, mens andre er korte. En måte å gjøre bloggen spennende på, er å skrive innlegg på spennende måter med overskrifter som passer godt inn. Det er noe som sikkert gjelder alle blogger. Er verken overskriften eller innholdet spennende, slutter folk å følge bloggen.

  Har tenkt å følge sparesiden din. Jeg syntes det var spennende å lese om dine måter å spare i fond på og at du hadde gått ned til 80 % stilling, men likevel få økt nettoformue, et viktig skritt i riktig retning. Ellers har du skrevet om inntektene fra bloggingen. Et organisasjonsnummer har du fått og betalte gjesteinnlegg.

  Hva menes med gjesteinnlegg?
 8. Avlogget

  Investorman Blogger

  Gjesteinnlegg er kort fortalt innlegg som noen andre skrive som du legger ut å bloggen. Betalte gjesteinnlegg er egentlig ganske genialt. Da skriver noen en artikkel som de sender til meg og så får jeg betalt for å legge den ut på min blogg. Jeg får både innhold på bloggen og penger. Artiklene vil ofte inneholde en eller to linker til forfatterens nettsted. Slike artikler skrives ofte for å markedsføre et annet nettsted. Ulempen er at for mange slike innlegg gjør at bloggen din fort blir en reklameplakat for andre nettsteder. Det kan trekke ned seriøsiteten til bloggen din og de som lesere bloggen din kan få en motvilje hvis det blir for mye. Et annet problem er at du ikke har kontroll over innholdet. Du må ofte bare si ja eller nei. Siden en får betalt for artiklene kan det føre til at en publiserer innhold som en ellers ikke ville publisert. Jeg godtar ikke porno, gambling eller artikler med politisk eller religiøst innhold. Jeg er litt usikker på om mye betalte innlegg kan føre til redusert trafikk. Folk vil gjerne lese noe som er ekte, troverdig, uavhengig og som ikke er dusinvare. På den annen side vil mer innhold generere mer trafikk. For meg er det uansett inntjening som er det viktigste, ikke trafikk.

  Det er for øvrig fint å høre at bloggen min blir lest. Når det gjelder investeringer i fond så er mitt viktigste triks å investere noe penger selv og låne resten med sikkerhet i de fond en kjøper. Dette øker selvfølgelig risikoen betydelig, men vil over tid mest sannsynlig gi en god avkastning hvis dette gjøres riktig.
 9. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Investere i penger selv og låne resten forsto jeg ingenting av. Heller ikke at det øker risikoen betydelig, men vil gi bedre avkastning over tid mest sannsynlig.
  Kan du forklare nærmere hva dette betyr og innebærer?
 10. Avlogget

  Investorman Blogger

  Kjøper du en bolig til 2 millioner, så betaler du kanskje 400.000 kr selv og låner de resterende 1,6 millioner i banken. Det samme kan du gjøre når du investerer i aksjefond.

  Har du 100.000 kr plassert i aksjefond og kursene går opp med 10 % på et år så sitter du med verdier for 110.000 kr og har tjent 10.000 kr.

  Men hvis du vil ha en høyere avkastning kan du gjøre følgende. Du tar 100.000 kr du har selv og låner 300.000 i banken slik at du kan kjøpe fond for 400.000. Banken tar da pant i investeringene og gir en lav rente på det du låner.

  Du får dermed aksjefond for 400.000 og en gjeld på 300.000 kr. Netto verdien er da 100.000 kr.

  Dersom kursene stiger med 10 % på et år og renten på gjelden er 6,8 % (det er det effektive renten Nordnet tar) sitter du igjen med følgende:
  Aksjefond 400.000 + 10 % = 440.000
  Gjeld 300.000 + 6,8 % = 320.400
  Netto =119.600

  Dine 100.000 kr har vokst til 119.400 kr på et år. Altså en avkastning på 19,4 % selv om kursene bare har gått opp 10 %. Ved å belåne verdipapirene så forsterker du virkningen av kursendringer.
  Dette gjelder også andre veien.
  Dersom kursene faller med 10 % på et år blir resultatet følgende.
  Aksjefond 400.000 - 10 % = 360.000
  Gjeld 300.000 + 6,8 % = 320.400
  Netto = 39600

  De 100.000 du investerte av egne midler er nå blitt redusert til 39600. Du har tapt over 60 % av pengene dine fordi kursene falt med 10 %

  På meg virker det som om dette er noe du ikke er kjent med og du bør bruke mye tid på å sette deg inn i detaljene rundt belåning og fornuftige strategier før du eventuelt vurdere slike investeringer.

  Jeg har skrevet flere artikler om dette på Sparesiden.
  http://www.sparesiden.com/gearing/
  http://www.sparesiden.com/sparing/fornuftig-gearing/
 11. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Ja, helt klart bør jeg sette meg inn i dette før jeg eventuelt vurderer sånne investeringer. Er dumt hvis kursen faller og jeg taper penger på investeringene, så har nå valgt å bare spare på vanlig måte med bankrenter. Det innebærer ingen risiko, bare en enkel liten inntekt som må skattes for som de andre inntektene.

  Skal prøve å følge sparesiden daglig, sånn at jeg lærer om forskjellige måter å spare på og kan sette meg inn i fondsparing. Jeg har hørt noe om å spare i aksjer på lang sikt og det skal mye til for å tape penger på den måten, samtidig som inntjeningen blir liten. Kan du tenke deg hva jeg har hørt om når jeg nevner dette?
 12. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Har vært inne på tanken flere gang å starte en blogg/nettsted som generer pæææng de siste 3-4 åra. Jeg likte tanken om at et nettsted kunne generere penger mens jeg gjorde noe annet.

  Det jeg gjorde var å kombinerer hobby og jobb. Startet et firma innenfor min kompetanse, og etter ca 1 år satte jeg opp en nettbutikk/blogg. Jeg bruker mange av de samme strategiene som man bruker på en blogg.

  Når jeg oppdaterer nettsiden er det om et emne som jeg brenner for, ergo jeg synes det er gøy. Innleggene er med på å generer trafikk, som igjen fører til mer business.

  Jeg tok altså en kvasiløsning, mellom å tjene penger av kun å blogge og av produkter/tjenester. Dette har fungerert over all forventing.
 13. Avlogget

  Investorman Blogger

  Sindre
  De trygge fondene, f.eks. fond som investerer i statsobligasjoner har liten risiko for tap, men også har lavest forventet avkastning. Rene aksjefond har et større risiko, men vil normalt over tid generere høyere avkastning. Sparer du over lengre tid vil kortsiktige svingninger ikke betyr så mye for utviklingen totalt. Enkelte år kan du få veldig høy avkastning, men over tid vil avkastningen bli lavere enn det du får i enkelte topp år. Man kan oppleve perioder på flere år med lav avkastning. En typisk feil folk gjør er å kjøpe etter at kursene har steget og så selge i panikk når kursene faller. da blir det tap. Forvaltningshonorarene fondene tar trekker ned avkastningen. Det er en av grunnene til at jeg generelt anbefaler indeksfond som har mye lavere forvaltningshonorar. Spesielt vil jeg anbefale at en er skeptisk til pakker banker og forsikringsselskaper selger. Det kan være pakker der du kan flytte mellom fond eller at de gjør det automatisk. Slike pakker kan ha ekstra gebyrer som spiser av avkastningen.
  Les gjerne http://www.sparesiden.com/slik-blir-du-rik/
 14. Avlogget

  Investorman Blogger

  Glabladet er et typisk eksempel på at en blogg brukes både til å gi inntekter, men også til å markedsføre egne tjenester. Det er noe jeg anser som mer realistisk enn å tjene penger på ren blogging. Ved å markedsføre egne tjenester får bloggen mer innhold. Det øker trafikken. Du vil også kunne bruke kontakten du har med kundene til å markedsføre bloggen. Jeg kommer til å fortsette med blogging og investere overskuddet i fond. Får jeg realisert mine forfatterdrømmer og skrevet en bok eller fler bruker jeg bloggen til markedsføring.
  BareBlogg liker dette.
 15. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Enig. Har man tjenester IRL kan dette være en god plattform for å drive en blogg, som igjen kan drive mer trafikk, som igjen øker sjansen for å øke salget. Dette har jeg gjort med mitt firma. Etter at jeg la ut et par strategiske innlegg, har jeg hatt mellom 5-10 nye kjøpende kunder hver mnd samt hatt over 30 nye prospekter.
 16. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Tjenester som IRL? Nå forstår jeg ikke helt. Høres genialt ut, men lurer på hvordan det fungerer. 30 nye prospekter?
 17. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  IRL = In Real Life... Når man har tjenester In Real Life er det å drive blogg ekstra verdifullt.;-)
 18. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Sånn at bloggen betyr noe for det virkelige liv til bloggeren, mener du?
 19. Avlogget

  Bringly Sponsor

  Sindre, BareBlogg mener seg selv. Han har tjenester i sitt virkelige liv. Ikke andres. Han bruker blogging for å markedsføre sine egne tjenester. BareBlogg driver et firma hvor én av markedsføringskanalene hans er blogging.
 20. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Var det jeg tenkte på. Bloggen min er personlig, så den er en del av mitt virkelige liv. Skriver om ting jeg gjør og opplever på fritiden. Det er en effektiv infokanal for meg, da jeg slipper å fortelle masse om ting som har skjedd til flere venner og bekjente, men kan skrive om det i bloggen. Forteller jo fortsatt som før bloggingen hva jeg har gjort og opplevd, men bloggingen gjør den informasjonen mye lettere å dele.

Del denne siden