1. Dette nettstedet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av cookies Lær Mer.

Prosjekt - 10 blogger

En tråd i 'Prosjekt Under Utvikling' startet av Investorman, 1 Sep 2012.

 1. Avlogget

  Investorman Blogger

  Min erfaring er at det eneste mulige er å ta ett skritt av gangen og bare sette i gang, så får en heller foreta justeringer under veis. Det å vente til alt er klart fører fort til at det aldri blir noe av. Det er greit med noen generelle tanker om hvor en vil hen, men å vente til alt er avklart og planlagt ned til siste detalj fungerer bare ikke. Isteden for å vente til jeg har nok investeringer og høy nok inntekter fra blogging til å leve av det så velger jeg en gradvis overgang. Det er mye lettere å holde motivasjonen oppe når en ser resultatet. Jeg er nå nede i 80 % stilling og ser frem til å kunne gå ned til 60 %. Det mest optimistiske anslag, og da har jeg ikke tatt inn noen økning i blogg inntektene, er at det kan skje i januar 2016. Mer realistisk er det nok at det tar noen år til. Det er uansett et nytt delmål å arbeide mot. Når det punktet er nådd er det videre helt avhengig av hvor høye inntekter jeg klarer å generere. I værste fall blir jeg nødt til å fortsette å jobbe i 50-60 % stilling.
 2. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Uansett hvor mange år du må bruke før du kan gå ned til 50 eller 60 % stilling, blir jeg imponert over alle prosentene du klarer å gå ned i stilling. Er ambisjonene å redusere gjelden raskt, er det sikkert lurt å ikke gå ned i stilling for tidlig, men redusert stilling vil bety mer tid til bloggingen.

  Som jeg har lest på Sparesiden, har du studiegjeld som du nedbetaler og det er fint å få nedbetalt gjeld, uansett hvor gjelden kommer fra. Synes det er gøy å lese blogg-innlegg om de som skriver om sin personlige økonomi, om gjeld, nedbetaling og salg i fond. Det gjør en penge-blogg spennende.

  Har ikke lest noe om sparetriks i bloggen din. Har du ikke innlegg om det? Eller bare skrevet om andre ting enn sparing i bloggen din i det siste?
 3. Avlogget

  Investorman Blogger

  Sparing har tre hovedelementer.
  1. Redusere forbruket
  2. Sørge for at det forbruket en har er billigst mulig.
  3. Plassere overskuddet der det gir best avkastning.

  Jeg har skrevet om alle disse tre områdene i varierende grad. Du finner mye informasjon hvis du går gjennom menyene. På høyre side på bloggen har jeg også listet opp kategorier. Du vil finne bl.a. informasjon om riktig bruk av kredittkort for å få lavere rente og rabatter på kjøp. Så er jeg klar over at ikke alt jeg har skrevet er like lett å finne. Der har jeg nok en jobb å gjøre. Det er veldig fint å få tilbakemeldinger.

  Når det gjelder å forholdet mellom det å betale ned gjeld og det å redusere stillingsprosent har jeg kommet til at jeg vil gjøre litt av begge deler parallelt. Jeg kjenner vel litt på alderen og mener det er på tide å komme i gang med alternative inntekter. Det var tross alt meningen å få det realisert før jeg blir pensjonist.
 4. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Har brukt kategoriene dine før og gjorde det igjen. Denne gangen leste jeg om skatt, at det er ingen fordel å få tilbake på skatten, fordi det betyr bare at man har blitt trukket for mye og det vil gi tapte renter.

  Jeg trakk før 30 % skatt i 2012 og 2013, men reduserte den til 20 % tidlig i år for å klare å spare mer og få mer renter. Inntekten min har økt dette året, men ser fortsatt ikke behovet for å trekke mer enn 20 % i år og neste år. Det ble veldig mye jeg fikk tilbake på skatten i år, dobbelt så mye som i fjor. Leste i dette innleggget http://www.sparesiden.com/skatt/selvangivelsen-er-levert-2/ om at du foretrekker å heller få restskatt enn å få tilbake på skatten, men det er viktig med minst mulig skattetrekk.

  Jeg setter alle pengene jeg får tilbake på skatten over til sparekonto med god rente. Med en gang jeg fikk utbetaling med bare 20 % skattetrekk, merket jeg at det ble lettere å sette inn penger på sparekonto. Mer renter blir det også av det. Rentene må skattes for på samme måten som vanlig inntekt, men jeg sparer renter på en risikofri måte og er en måte å garantert ikke tape penger på (bortsett fra skattetrekket av det).

  Vil kommentere de to første hovedelementene du har sitert, som er de første elementene jeg tenker på når jeg skal spare penger.

  Jeg flytta i april dette året til en leilighet som kostet 4169 kroner i måneden + strøm, men internett er inkludert. Bor i 3. etasjen i blokk og får mye varme fra naboene, har jeg merket. Der jeg bodde før var husleien 5614 kroner i måneden inklusiv strøm og bredbånd. Den reduserte utgiften min på å bo har blitt en stor forskjell på mitt forbruk. 1445 kroner redusert i husleie, men bor alene og da brukes lite strøm at den utgiften er ikke merkbar. På den måten klarte jeg en ting, å redusere forbruket med tusen kroner i måneden. Strømregningene mine kommer i underkant av 300 kroner i måneden, men det er på sommeren.

  En ting for å sørge for at forbruket en har er billigst mulig. Jeg fører regnskap i Excell etter å handlet mat, fører inn totalbeløpet som står på kvitteringen. Da er det lettere å finne ut hva man kjøper som blir veldig dyrt. Mat må man ha, men mat-utgiften varierer ettersom hva man kjøper. Bruker alltid Coop-kortet i de butikkene og bruker rabatt-kupongene de sender meg med noen kroner rabatt på det jeg kjøper mest. En av kupongene står GRATIS på. Coop-kortet koster ingenting å ha. Ellers kjøper jeg billigste smarttelefonen jeg finner i butikken uten abonnement annenhvert år. Mobilen trenger ikke å byttes ut oftere enn det.

  Kommentar til ditt siste avsnitt, om at du vil komme i gang med alternative inntekter, som var meningen å få realisert før du ble pensjonist.

  Blogging er en genial løsning for å ha alternative inntekter, men er ganske krevende. Det krever mye skriving for å få folk til å følge bloggen ofte. Da viser statistikken høye besøkstall og det blir lettere å tjene penger på affiliateprogrammer som for eksempel Tradedoubler. Flere som besøker bloggen, desto større sjanse er det for at folk trykker på annonsene. Å skrive blogg hver dag er både gøy og tidkrevende, men man må ha tid til å skrive innleggene for å klare å skrive de.
 5. Avlogget

  Investorman Blogger

  Coop-medlemskap er en grei måte å spare penger på selv om det ikke blir de helt store summene. hvis du er opptatt av den typen rabatter bør du også sjekke ut Trumf
  http://www.sparesiden.com/slik-fungerer-trumf/

  For de som vil bruke kredittkort har jeg en liste over kredittkort som gir rabatter.
  http://www.sparesiden.com/kredittkort-med-rabatter/

  Det finnes nettsider der du kan registrere deg å få penger tilbake når du handler i en lang rekke nettbutikker. Da kan du handle på nett der du vanligvis handler og får tilbake penger.
  http://www.sparesiden.com/uncategorized/fa-rabatter-pa-netthandel/

  I forhold til strøm og teletjenester finnes det offentlige nettsider der du kan sammenligner priser. Du finner en oversikt over nyttige linker på:
  http://www.sparesiden.com/nyttige-ressurser/

  Finn Kalvik synger "jeg tror på et liv før døden" og jeg tror på et liv før pensjonsalderen. Det virker på meg litt feil at jeg helt frem til pensjonsalderen skal leve et litt annet liv enn det jeg egentlig vil bare for å kunne få det jeg vil noen tiår som pensjonist. Derfor denne gradvise overgangen fra lønnet arbeid til alternative inntekter.

  Angående dagligoppdatering på bloggen så finnes det mange artikler på nett som anbefaler at du ikke gjør det.
  Argumentene mot daglig oppdatering er dette kan gå utover kvaliteten på artiklene. Daglig oppdatering fører til ar postene fort forsvinner nedover på bloggen og til slutt blir usynlige. blir en post liggende lenger øverst på bloggen får den mer eksponering og flere kommentarer. De som abonnerer og får oppdateringer på mail får mail hver dag. Da vil de fort få mange mail i innboksen og ikke gidde å sjekke alle og kanskje mister interessante artikler. Noen kan bli irriter å melde seg av. Dette er i alle fall det som blir hevdet. På den annen side har vi rosabloggere som oppdaterer flere ganger dagen og tjener titusenvis i måneden.
  BareBlogg liker dette.
 6. Avlogget

  Investorman Blogger

  En del av dette prosjektet handler om å investere i verdipapirer. Det ligger kanskje litt på siden av det som er tema her på Bareblogg. De som vil kan følge Investorman på https://beta.shareville.no/
  Shareville er et sosialt media etablert av Nordnet. Det er ikke krav om noe kundeforhold til Nordnet. Det er foreløpig en betaversjon som de har til testing.
 7. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Er spennende å kunne ha et prosjekt ved siden av bloggen. Blir ensidig å bare skrive innlegg i bloggen, istedenfor å jobbe med andre ting i tillegg.
 8. Avlogget

  Investorman Blogger

  Hovedgrunnen er at jeg tviler på om jeg kan tjene nok bare på blogging. Et annet poeng er at det kan være lurt med forskjellige inntektskilder, da blir jeg mindre sårbar om det svikter på et område. Denne tråden er lang og det er helt naturlig at nye lesere ikke lesere hele tråden. Jeg vil anbefale at du leser det første innlegget i tråden hvis du ikke har gjort det der har jeg fortalt litt om historien til Sparesiden og fremtidsplaner.
 9. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Har skumlest gjennom hele denne tråden i tillegg til å lest nøye gjennom første innlegget i denne tråden. Mye for meg å sette seg inn i.
  Kan du nå oppsummere hvor langt du har kommet i disse prosjektene i forhold til det som var planene fra starten? Sånn av nysgjerrighet.
 10. Avlogget

  Investorman Blogger

  Det er svært vanskelig å måle fremgang. Inntektene fra blogging falt fra ca 12000 kr i 2012 til ca 3000 kr i 2013. Inntektene i 2014 blir høyere. Jeg ble registrert som næringsdrivende i Brønnøysund i mars i år. Jeg har gått ned til 80 % stilling og i beste fall kan jeg gå ned til 60 % i løpet av et par år. Skulle bloggingen gi mye inntekter går det raskere. Investeringer i verdipapirer ga stor avkastning i 2013, hele 75.000 kr. Nettoformuen har bedret seg kraftig i løpet av disse to årene. Hos Nordnet har jeg innvilget kreditt på inntil 300.000 kr som kan brukes til kjøp av verdipapirer. Problemet var lenge at jeg ikke hadde nok egenkapital til å utnytte den fullt ut. Nå har jeg investert så mye i fond at jeg får lånt 300.000 på toppen. Kort fortalt jeg har nok egenkapital til at jeg får utnyttet lånerammen maksimalt. Jeg får av og til henvendelser om sponsede innlegg på bloggene uten at jeg har gjort så mye aktivt for å få slike henvendelser. Sparesiden er tydeligvis god nok til ar folk vil betale for innlegg. Der er det mer penger å hente. Kredittkortgjelden er kraftig redusert i år og den vil fortsatt bli redusert. I bestefall blir jeg kvitt den i løpet av 2016.
 11. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Ikke et dumt mål å kvitte seg med gjeld. En skattefordel med gjeld er 27 % skattetrekk for rentene som man må betale, men det beste er å få den vekk likevel. Da har man på en måte samtidig kvittet seg med en utgift.

  Hvor lenge lar du sponsede innlegg stå på Sparesiden? Har du en pris for eksempel hvis den står i bloggen i ei uke?
 12. Avlogget

  Investorman Blogger

  Gjesteinnlegg legger jeg inn som vanlige poster. Etter hvert som jeg lager nye poster blir de bare skjøvet nedover. Jeg sletter dem ikke. Jeg vet ikke hva som er vanlig. Jeg har aldri avtalt noen tidsperiode. Jeg vet at noen vil at det i et år skal være link til innlegget på forsiden. Jeg antar at de som kjøper innlegg gjør det for å få flere innlinker til sin blogg. Da får bloggen høyere ranking og kommer høyere opp på søkeresultat i Google. Poenget er ikke nødvendigvis at linkene skal generere trafikk. Jeg tror i alle fall det er slik. Dette er noe jeg kan for lite om.
 13. Avlogget

  Metallian Kjendisblogger

  Du er "spoton" der Investorman, det handler om SEO og i liten grad direktetrafikk.

  Selv bruker jeg ha 1 prs varighet på linkene- jeg fører liste over dette, og når de går ut på dato sletter jeg linkene men lar innholdet stå-så har jeg innholdet. Dersom det passer legger jeg inn egne linker i innlegget, til egne sider, en aff.link eller annet.
 14. Avlogget

  Investorman Blogger

  Jeg tror at blogger med lite trafikk får relativt godt betalt for sponsede innlegg fordi det er linkene i seg selv en får betalt for og ikke trafikk. jeg ser også nå fordelen av å ha flere blogger. Noen kjøper sponsede innlegg på flere blogger. Så da er det bare å håpe en for flere sponsede innlegg.
 15. Avlogget

  Metallian Kjendisblogger

  Jeg sier nei til sponsede innlegg hele tiden, innimellom flere ganger i uken-men jeg ahr jo en liten drøss blogger også da. Det må sies at de fleste har å gjøre med poker/tipping/casino å gjøre. Noen direkte til f.eks betsson osv, andre til sider som tjener penger på å anbefale slike sider. Lovligheten her kan være på kanten, ihvertfall på direktelinkingen som jeg sier nei til nå. (Der er det en fordel med tidsbegrensning-selger man en link man ser i ettertid at man burde holdt seg unna forsvinner den jo etterhvert)

  Det er litt sjeldnere med tilbud om sponsede innlegg for "mainstream" saker, der er det nok de store bloggene -og gjerne de rosa-som stikker av med mye av potten men det skjer det også.

  Hvis du vil ha noen mailadr av meg vedr sponsete linker send meg en PM Investorman.
 16. Avlogget

  Investorman Blogger

  Nå er mine inntekter kommet opp i 4500 kr hittil i år. Det er mer enn hele 2013. Det er ikke mye, men en klar fremgang. Sponsede innlegg er faktisk en god inntektskilde. Jeg håper at jeg på et eller annet tidspunkt vil klare å få så høye inntekter at jeg kan redusere noe på mengden annonser på Sparesiden. Da kan jeg f.eks. bruke plassen til å lage en ekstra meny så det blir lettere for lesere å finne frem.
 17. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Jeg er helt enig med deg. Hvis sponsede innlegg som er aktuelle å legge ut på bloggen blir betalt godt for, så er det en god inntektskilde og kan medføre å redusere antallet annonser på bloggen, men fortsatt ha en god inntekt. Skal man tjene penger på noe, så er det pengene som teller mest. Kommer naturligvis an på hva de sponsede innleggene handler om...
 18. Avlogget

  Investorman Blogger

  Sponsede innlegg er en grei inntektskilde. Jeg har få begrensninger på innhold. Jeg tar ikke inn innlegg med politisk/religiøst innhold eller for gamblingsider. Porno er også uaktuelt. Ellers så tar jeg inn det jeg får. Det bør ikke bli for mange sponsede innlegg, men foreløpig får jeg så få tilbud at det ikke er noe problem.
 19. Avlogget

  Sindre Møllerhaug Blogger

  Hvor lenge lar du innleggene stå i bloggen din? Eller koster det 1000 kroner for et innlegg og så står innlegget der så lenge bloggen din eksisterer?
 20. Avlogget

  Investorman Blogger

  Jeg sletter dem ikke. Hva jeg gjør en gang i fremtiden vet jeg ikke.

Del denne siden